Leírás és Paraméterek
Miért kell tesztelni a pH-értéket?
Az alkalmas pH-érték lehetőleg változatlan betartása fontos előfeltétele a halak jó közérzetének és a vízinövények növekedésének. A CO2 -es tápszerezésnél a pH-értéknek ellenőrző értékként fontos szerepe van. A növények számára optimális és a halakra veszélytelen CO2 -koncentráció 6,8 - 7,2 körüli pH-értéknél érhető el akkor, ha a CO2–őn kívül nincsenek más pH-értéket befolyásoló anyagok a vízben. A karbonátkeménység ekkor ne legyen 4° alatt és ne haladja meg lényegesen a 18° dH értéket. Egyszerű pH-méréssel tehát ellenőrizhető a CO2 -es tápszerezés optimális beállítása. Akkor is, ha nem alkalmaznak CO2 -es tápszerezést, szükségessé válhat a pontos pH-mérés olyan speciális problémáknál, mint például bizonyos halfajok tenyésztésénél. Itt is a pH teszt-készlet 6,0 - 7,6 kerül alkalmazásra.